© 2016 Alice Mertensová

 

Poradkyně pro zdravý životní styl

  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon

Granola z toho, co dům dá

July 23, 2017

Nejraději snídáme vločkové kaše. Můj syn je ale zatím moc nemusí a na cestách je také není vždy možné připravit. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet granolu. A měla úspěch, celý plech zmizel během několika málo dnů.

 

 

Na jeden plech granoly jsem použila:

 

300g vloček (vyzkoušela jsem mix: ovesné, žitné, špaldové)

80g neloupaných, nahrubo nasekaných mandlí

50g slunečnicových semínek

50g nasekaných datlí

70g rozinek (nesířených)

hrst sušených banánů

hrst sušených kokosových plátků

hrst arašídů

1 lžíce nepraženého kakaa, během chladnějších měsíců můžete přidat i mletou skořici

 

Tuto směs promíchejte a přidejte do ní:

2 větší lžíce kokosového oleje (nejlépe v tekuté podobě)

2 lžíce medu

 

Důkladně promíchejte a nasypte na plech vyložený pečícím papírem.

Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 min. při 160 stupních. Po polovině doby pečení promíchejte, aby se směs rovnoměrně opekla.

 

Nechejte důkladně vychladnout a uzavřete do sklěněné nádoby.

 

Recept můžete různě obměňovat podle toho, co zrovna najdete ve spíži :-).

 

Granola je skvělá s rostlinným mlékem, jogurtem či kefírem a trochou čerstvého ovoce.

Případně ji dejte dětem na cestu či výlet do malé misky k zobání když příjde malý hlad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Nejčtenější články
Archív
Please reload

Sledujte mě
  • Facebook Social Icon