Rychlá bábovka - bez lepku a laktózy
Jelikož mám doma tři mlsné jazýčky a i já sem tam vyhledávám nějakou změnu na svačinu, upravila jsem si klasický recept na bábovku tak, aby se jednalo o přínosnou potravinu s nízkým glykemickým indexem. Recept je hodně proměnný a můžete si ho sestavit podle toho, na co máte zrovna chuť :-).
Ingredience:
1 hrnek jemné bezlepkové mouky (jáhlová, pohanková, kukuřičná apod. - nebo můžete i míchat)
1/2 hrnku kokosového cukru
1/2 hrnku kokosového oleje
1 hrnek mletých ořechů, máku nebo kokosu (můžete použít také nastrouhané jablko, či opět dle libosti kombinovat)
1/2 hrnku rostlinného mléka (rýžové, kokosové, mandlové, sojové)
2 vejce
1 prášek do pečiva bez fosfátů
Hrst rozinek, nahrubo nasekaných ořechů apod.
Vše smíchejte tak, aby vám vyšlo řídké těsto, které nalijete do bábovkové formy (rozinky přidejte až nakonec).
Pokud nepoužívaté silikonovou formu, vymažte ji předem kokosovým olejem a pečte cca. 45 min. při 180 stupních.
Tento druh bábovky si můžete dát ke snídani, jako svačinu před sportem či jako první potréninkové jídlo (v tom případě však stačí jeden plátek).
Dobrou chuť!